چکیده تحقیق پایانی نشانه های قیامت |
چکیده تحقیق پایانی
نشانه های قیامت
استاد راهنما
سر کار خانم غفار نیا
استاد داور
سرکار خانم فلاح زاده
تاریخ دفاع
1388
یکی از اصول اعتقادی مسلمانها معاد و روز رستاخیز است . خداوند برای چنین روزی نشانه هایی قرار داده است که برخی به وقوع پیوسته ، برخی در آستانه قیامت رخ می دهند و برخی سبب برپایی قیامت شده و مقدمات ورود انسان به محشر را فراهم می کنند .
آگاهی انسان از این نشانه ها باعث می شود تا با یقین بیشتر قیامت را پذیرا باشد و از زندگی گذرای دنیا بهره جسته و با دوری از گناه و تقوای الهی ره توشه ای برای مکان جاودان خویش مهیا کند .
این تحقیق به معرفی نشانه های قیامت در پنج بخش : بخش اول ؛ کلیات ، بخش دوم ؛ حقیقت قیامت و زمان برپایی آن ، بخش سوم ؛ حوادث مهم در پایان دنیا ، بخش چهارم ؛ حوادث آستانه قیامت ، بخش پنجم ؛ حوادث شروع قیامت ، پرداخته است .
روش این تحقیق براساس نگرش کاربردی است به گونه ای که انسان به واسطه آشنایی با نشانه های قیامت در فکر سرای ابدی و آمادگی خود برای چنین روزی است . برای گرد آوری اطلاعات از کتابخانه ها ، سایت های اینترنتی ، مقاله و … استفاده شده است . بر اساس راهبرد این تحقیق توصیفی است که به وصف نشانه های قیامت پرداخته است .
از کتاب هایی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند می توان به : ده گرد قیامت (محمد محمدی اشتهاردی) ، معاد (عبدالحسین دستغیب) ، معاد شناسی(جعفر سبحانی) ، معاد(علی نظری منفرد) ، به سوی جهان ابدی(زین العابدین قربانی) ، روزی دیگر(محمد موسوس اندانی) و … تفاسیر متفاوتی چون تفسیر نمونه ( ناصر مکارم شیرازی) ، تفسیر روح البیان ( بروسوی اسماعیل حقی) ، تفسیر مجمع البیان (ابو علی فضل بن حسن طبرسی) ، تفسیر گازر( حسین جرجانی) و … منابع روایی مانند : بحارالانوار (محمد باقر مجلسی) و میزان الحکمة (محمد محمدی ری شهری) و … اشاره کرد .
کلید واژه : آیه ، اشراط ، حشر ، دابه ، دخان ، زلزله ، شقّ ، صور ، قمر ، قیامه ، نشر ، نفخ .
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1395-03-17] [ 08:28:00 ق.ظ ]
|